Echte rustdag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van boeroe - WaarBenJij.nu Echte rustdag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van boeroe - WaarBenJij.nu

Echte rustdag

Blijf op de hoogte en volg

08 Oktober 2005 | Suriname, Paramaribo

Nu alle voorbereidingen en plichtplegingen achter de rug zijn, kunnen we eindelijk aan vakantie denken. Vandaag hebben we dus van een rust- & luierdag genoten. Terwijl de rest van de familie een uitgebreide siesta hield, probeerde ik CD-tjes te branden voor in de nieuwe Honda CRV. Er zit een geweldige stereo in, maar omdat men in Japan een ander deel van de FM band gebruikt dan in Suriname, kun je er hier maar 2 stations op ontvangen. Helaas lukte het niet (GRT%$@VR Windows Media Player blokkeert de boel) dus we gaan morgenochtend weer even bij de zondagsmarkt langs om wat illegale Javaanse CD-tjes te kopen.

Rond 16:30 wist ik de 3 dames weer in gang te krijgen voor een bezoekje aan Shrinivasi. We hebben wat door de stad gereden waarbij Shrini de ene wetenswaardigheid na de andere spuide. Ik ben blij dat hij weer wat samenhangender is, want toen we 3 jaar geleden bij hem langs gingen in zijn ouderlijk huis maakte hij eerlijk gezegd een verwarde indruk. We hebben nog een uurtje aan "de Waterkant" gehangen en nadat we hem thuisgebracht hadden moesten we nog bij onze onderburen op verjaardagsbezoek. Zoontje van 10 kreeg onder andere een levensechte plastic Kalashnikof (AK-47; volautomatisch machinegeweer) kado. Gezelliiig! Ik heb bij een semi-sjieke avondwinkel een echte Adidas voetbal voor hem gekocht, die uiteindelijk door een schijnbare spraakverwarring tussen de eigenaren niet de aangegeven 14 maar 6 Euro kostte. Omdat Surinamers NOOIT hun kadootjes uitpakken waar de gasten bij zijn, kon ik niet beoordelen of hij hem mooi vond, maar ik weet wel dat hij de oefening nodig heeft want hij is dikker dan ik, en DAT wil wat zeggen!

Om 23:30 kwam mijn schoonvader uit de kerk langs om de Honda weer in beslag te nemen, want hij had zijn vriendin belooft haar morgen in zijn nieuwe limousine mee uit te nemen. Dinsdag krijgen we hem weer terug voor de rest van de vakantie. Ik vind het prima, want behalve dat hij geweldig rijd, kun je met de airco van DIE auto ijsblokjes maken!