Dozen & Koffers - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van boeroe - WaarBenJij.nu Dozen & Koffers - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van boeroe - WaarBenJij.nu

Dozen & Koffers

Blijf op de hoogte en volg

24 Augustus 2005 | Suriname, Paramaribo

Afgelopen weekend alle troep die we met de boot vooruit gaan sturen in dozen gepakt. Het merendeel zijn kleren die onze dochters te klein zijn geworden of die we gekregen hebben van mensen die weten dat we het naar Suriname sturen. Er zijn meer dan genoeg nichtjes en neefjes die hier erg blij mee zullen zijn. Verder speelgoed, luiers, kleding die mijn schoonvader hier bij zijn laatste vakantie niet meer terug in de koffer kon proppen en een enorme hoop kadootjes.

Uiteindelijk zijn het 3 grote dozen geworden en als het goed is komen ze een week vóór ons in Suriname aan, maar je weet het maar nooit. Vandaag de dozen bij de Toko langsgebracht, voor versturing via het kortgeleden falliet verklaarde maar onlangs weer doorgestarte Jos Steeman. Echt goedkoop is het niet (lichte understatement) maar ongetwijfeld goedkoper dan 80 kilo overgewicht op de vlucht... Onderweg nog opgehouden door een zgn. "vrije jongen" die zijn brakke Benz middenin het straatje liet staan terwijl hij met de eigenaar van een louche bric-a-brac winkeltje onderhandelde over de "van de vrachtwagen gevallen" koopwaar in zijn kofferbak. "Halloooo! Dit is Amsterdam niet?!". Het is dan wel de Oosterparkwijk, maar in Groningen doen we dit normaal niet, OK?

Ik heb inmiddels mijn internationaal rijbewijs bij de nieuwe ANWB-winkel in de Oosterstraat opgehaald, die had ik de vorige reis achteraf niet nodig maar ik las dat er tegenwoordig vaker wordt gecontroleerd door de verkeerspolitie. Wellicht heeft Suriname ook de Automobilist als Melkkoe ontdekt... We hebben ook naar koffers gezocht, maar het is allemaal ZO verschrikkelijk duur! Ik denk dat ik de diverse advertentie-site's maar even ga afstruinen naar een setje 2e hands reiskoffers...

Volgende week naar het Consulaat voor de visa! We maken er een leuk dagje Amsterdam van (grotendeels omdat je de aanvraag s'morgens tussen 09:00 - 11:00 uur moet doen en je het om 16:00 kunt ophalen, dus het MOET wel) dan kunnen we nog wat laatste inkopen doen, om in vorm te komen alvast een brood kip/kouseband kopen bij het eethuisje halverwege de Cuyp. Extra zuur en peper, graag..

Nog precies 5 weken en dan vertrekken we!

• 25 Augustus 2005 - 16:53

Je Favorite Nichtje:

Je mag wel een paar koffers van mij lenen hoor, ik heb toch geen tijd om op vakantie te gaan!R.